Årets första Fotbollsmatch och årets första Kårfest!

Jaa idag är äntligen dagen många med mig har längtat på!

Det är nämligen dags för Kårfest ikväll! tror det kommer bli en sjuk kul kväll!! (inga stora föhoppningar här inte)
Det kommer bli en förfest som heter duga i "Filips Mansion" vet inte dirket hur många som kommer men skulle kunna tippa på en 40-50 kanske :P haha kan bli bra drag där! Får hoppas bara att ingen spårar så att det blir otrevlig stämning..

Men före festen ska man ju slita lite ont. Dags för årets första fotbollsmatch! Jag har ingen aning om vilka vi möter eller om de är bra så det blir lite intressant och nervöst för att se hur vi står mot andra lag..:)

Får se om det kommer någon publik också! Kan ju alltid hoppas på att Jonas och grabbarna grus från norrland väljer att lägga sin Groggbrunch i vårsolen vid fotbollsplanen!

nej nu blir de duschen och sen ner till samlingen!

Ikväll är det FEST!

Kramp ett gott ont eller Djävulens påfund?

Först måste jag börja med att säga att vi hade en fin föreläsning idag! Det var en föreläsare vid namn Johanna Julin :) söt som en socker! Så det var mycket intressantare att lyssna för en gångs skull! Hihi!

Btw så har jag inte berättat hur handbollsmatchen i lördags! Vi vann med typ 14 mål eller något :D Efter 3 minuter ledde vi med 5-0 och sedan fortsatte det bara! :) det var härligt!

Btw så var jag sjuk hela förra veckan för de som hade missat det :D

Men nu till dagens viktigaste fråga!!
Kramp ett gott ont eller djävulens påfund?

Frågan blev aktuell efter dagens handbolls träning som var bland det jobbigare jag gjort på länge! Började lugnt med att alla utom vi målvakter fick spring (något lurt redan där)
I alla fall fick vi sedan när de andra körde någon passningsövning köra egen fysträning, jobbigt. Sedan var det dags för gemensam fysträning... 2*30 sekunder av sitta 90 grader mot väggen, armhävningar,situps, upphopp och triceps.USCH!!
Men som om det var nog!!?? Efter det skulle vi springa idioten... inte mindre än 10 gånger i rad!! SJUK I HUVET!!!
jaja efter det så återstog det ju 40 min av träningen och då spelade vi givetvis match....när allt var klart så satt krampen som ett smäck i vänster vad och den har fortfarande inte riktigt släppt och det var ändå en timme sedan.. fy och fy..

Såå Magnus jag tror inte jag orkar springa med dig imorn.. Vilket jag absolut hade gjort annars..

BTW imorn smäller det! Champions League igen! :D

Då var det dags för handboll igen!

Efter att ha legat deckad i magsjuka ett par dagar har jag nu kommit på fötter och det är dags för handbollsmatch igen! :D
Ska bli riktigt kul trots att jag inte vet riktigt var jag står.. Har varit sjuk hela veckan och har inte träna alls och så magsjukan på slutet vi får se hur det går idag! förhoppningsvis kommer det gå bra! :) För alla som vill kolla så kom till Laholms idrottshall 14.45 idag :)

// Pepp

Mongotiger!

Hahaha hittade den här bilden ute på internet när jag var ute och strösurfade!  Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den! haha :D


Sommarjobb och VS!

Då var det klart med sommar jobb! :)  Riktigt gött! nu kan man fokusera på en sommar i Båstad alltså! Ska bli trevligt!  någon som vill komma och hälsa på i sommar kanske? ;)

Nästa vecka börjar något som jag och flera andra väntat på länge nu! Nämligen Champions League! Framförallt matchen mellan två av världens 10 bästa spelar Zlatan Ibrahimovich och Christiano Ronaldo! SKa bli så jävla kul att se! :) Självklart kommer Manchester United vinna men vem vinner av Zlatan och Ronaldo? Bring it on!!



     http://www.youtube.com/watch?v=1CrO82dR1RQ&feature=related

Varför blir man handbollsmålvakt?

En riktigt bra fråga faktiskt!! En fråga som jag själv funderat över ett par gånger. 

Varför blev jag då handbollsmålvakt?
När jag började spela handboll började jag som målvakt! Men så småning om provade jag på olika positioner. Jag var allt från niometersspelare och mitt sex till kantspelare och var en ganska bar ute också!
Men på något sätt så hamnade jag i målet igen och när man är liten spelar man ju med så mjuka bollar så det gör inte ont att få ett skott på sig. Sedan stegras det upp med en slags mellan hård boll innan det går över på hårda bollar och när man väl är på hårda bollar har man ju vant sig! Man har fått sin beskära del av skott i huvet och magen och man bryr sig inte lika mycket, man bara ruskar av sig det och går vidare! Därför blev jag handbollsmålvak!

Nästa fråga ställer jag mig själv! Varför är jag fortfarande handbollsmålvakt?
Det finns dagar och träningar som jag funderar på om det fortfarande är värt att försöka stå framför en boll som kommer i 120 km i timmen från 4-5 meters håll??? Då tänker jag på alla gånger man varit den avgörande länken och vad kul det är när det går bra och man är "in the flow". Det finns ingen annan sport där målvakten har så stor påverkan som i handbollen! Får man som målvakt ett psykiskt övertag på en eller flera spelare kan man i det största bli 100% Vilkenjävla känsla det är!!!





Projektledning, gettorumpa och simning!

Ja idag började vi alltså med Projektledning i skolan, ett ämne jag faktiskt sett fram emot! Ska bli riktigt intressant att läsa! :) Idag hade vi dessutom en småsöt kvinnlig föreläsare! en småsöt kvinnlig föreläsare med en Gettorumpa! :) Konstigt nog så lyssnar med lite mer på henne än när vi läste ekonomi! :P haha

Hur som helst så fick vi en fråga!

Om jag har tävlingssimmat?

Jag tränade och tävlade i simning från 4:an till 8:an och var bäst i min åldersgrupp i värmland på alla simmsätt utom ryggsim som jag aldrig riktigt tränade eller tävlade i. Men sen så kom jag på att de inte var så där jättekul att räkna kakelplattor i basänggolvet så jag slutade på toppen av min karriär ;) haha

// Peter

Väntar!

Igår körde vi en "liten" NHL turnering på playstation! Var riktigt roligt eftersom hela gänget i båstad vad samlat! Vi var 11 grabbar som satt och tjoade och tjimmade fram till klockan två på natten..Känner nästan att vi kanske skulle hållt oss lite tystare eftersom Malin (en av dem som bor med filip kom ner och klagade vi halv två! :D) men men..

Nu sitter jag och väntar på att vi ska åka och spela lite innebandy så här på morgonkvisten ska bli skoj! :) Måste dock införskaffa en klubba först! Så vi får se hur mkt spela de blir för mig!

Eftersom jag sitter här så kna jag ju lika gärna svara på ännu en fråga som kommit in!
 Det är Oscar som undar när jag tänker återuppta min simmkarriär?

Svaret på den blir när helvetet fryser till is och pingviner Flyger dit för att festa med Jesus! :)
Okej kanske inte riktigt så illa men eftersom vi inte har något badhus i Båstad så känns det för tillfället ganska avlägset! Men vi får se hur det blir till sommaren när havet blir varmt och man kan simma där!

Svar på fråga!

Jag är jävligt nyfiken på vem du behöver ha med dig på gymmet för att det ska vara motiverande och att du ska ge järnet?
Jag har varit där med många och fått dem att spränga sig röda i ansiket men... du är omöjlig. // Johannes


Jag skulle ju vilja säga att det är du som gör  att jag tar ut det där lilla sista extra när jag gymar för jag tror inte att jag tagit i så mkt som när jag gymmar med dig! Men eftersom du nu säger att jag inte tar i så vet jag inte riktigt vem jag ska svara att de skulle kunna vara!

Antagligen om jag hade haft ett riktigt monster till personligtränare som spöar skiten ur en i fall man inte tar i! (vilket jag tror att denna personliga tränaren här under skulle kunna göra) 
Om jag hade en tjej med mig på gymet som såg ut som kvinnan här nedan (Cameron Diaz) hade jag definitivt pumpat tills jag var blå i ansiktet!  eller en kombination av dem? Evt kvinnlig personlig tränare? Men eftersom jag hittills inte har träffat på endera cameron diaz eller stor macho personliga tränare så har jag helt enkelt inte haft anledning att köra mig helt slut på gymmet! ;) 


Intressanta frågor!

härligt att ni verkar förstå hinten alltså! Även om man egentligen bara får ställa en fråga i taget så får jag väl göra ett litet undantag för Mats den här gången! :)

Jag ska börja med att svara på fråga nummer 2

Nej jag tror inte du eller någon annan vill veta vad som skedde i hotel rum 1014 den kvällen!  Men eftersom jag sagt att jag måste svara så får jag väl göra det! Det jag gjorde den frågan blir alltså att jag spelade lite skinflöjt eftersom jag kände mig så ensam! haha

Svaret på nummer tre kan man ju nästan göra retorisk! Ifall det finns någon tjej som känner mig väl eller på håll som läser den här bloggen kan svara på vad det motsatta könet (alltså tjejer) skulle attraheras av hos mig? Så svara på!!

Men ifall det inte finns någon som vill eller kan komma på något så får jag svara själv ändå!

Vad jag tror jag har som attraherar det andra könet? ( jag kom nyss på vad det är Mats vill att jag ska säga och kommer säga det i slutet av detta inlägget)

3: Jag tror att det första som möter tjejer är mitt sätt att vara. Min humor och att jag är lätt att prata med. Sen får jag väl hoppas att mitt yttre inte är helt åt helvete utan kan fungera som en liten magnet! :) Sen får vi inte glömma bort att jag "älskar lång skogspromenader, gillar att mysa hemma i soffan med ett glas vin och gillar att resa, då gärna innom Sverige" :D

Vad ville då Mats att jag skulle svara?
Någon gång för länge sedan följde en dialog som följer:

"Dennis eller Henrik" - Peter, vad tror du att du har som attraherar tjejer?
"Jag" - Jag är Snygg, Snäll, rolig och ärlig!
"
Björn" - Ärlig du ljög ju nyss fyra gånger!!!

Små kul faktiskt! :)

Flacken!

Svar till Oscar!

Jag hade inte glömt dig men det är klart du är med i gänget! Men eftersom du inte var med och gick i vår klass på gymnasiet så hamnade du inte med där.
Men du är banne mig med i gänget Flack du är ju ovärderlig och det hoppas jag du vet! :D



Äntligen någon som fattar! :D

Aha en fråga det var på tiden!

Vad saknar jag mest av gymnasietiden?

Det är en fråga som jag har flera svar på så vi kör ett litet ranking system och börjar bakifrån

5:e Allt man faktiskt lär sig innom olika områden! Nu i efterhand uppskattar man lärarna mer!

4:e Idrotten på gymnasiet och alla minnen från gymnastiken och vår mentor oc till lika idrottslärare Johan Johansson.

3:e "Mitt" tjejgäng som nu mera är utspridda över landet. Var härligt att bryta det grabbiga för att hänga med er ibland!

2:e  Alla påhitt som vi gjorde i klassen! Klasskampen, övernattning i skogen mm saknar det!

1:e Den mest självskrivna! Gänget! Björn, Mats, Dennis, Johannes, Stefan, Henrik vilka glansår! :D

  Gammal favoritbild! :)

 
Fortsätt att ställa era roligaste, jobbigaste eller lustigaste frågor! :)

Bibblan is Dha Shit!

Då sitter man och arbetar på Bibblan i Båstad. Kan ju säga att jag starkt rekomenderar detta då man här kan sitta och arbeta helt ostört och i tystnad.

Man får ju faktiskt saker gjort!!!    ´Vilket i mitt fall är ganska viktigt då jag tidigare varit ganska slapp med just det jag hålller på med nu.. En ganska liten och nätt sak.. LIA rapport på 8-10 sidor inte helt fel XD

jaja tillbaka till Word och skriva lite mer!

Glöm inte bort att ni kan ställa frågor till mig som jag måste svara på i min blogg!

Blyga?

Fan var inte så jävla blyga! Jag ger er en "ones in a life time opportunity" här!

Ställ nu de frågor som ni vill ha svar på! Jobbiga, politiska, hemliga, sexistiska eller vad fan som helst! :D

Kom igen nu!

Ny Trend!

Hej alla mina bloggläsare! (ca 10 st)

För att inte köra fast i samma gamla spår hela tiden så ska jag nu börja med något nytt utöver det vanliga bloggandet!



Det handlar om en helt ny trend!

Det går ut på att ni som läser detta går ställa vilken fråga ni vill till mig och i mitt nästa blogginlägg måste jag svara på denna fråga så sanningsenligt som möjligt! Men skynda på att ställa just er fråga för det är först till kvarn som gäller! Annars får ni ju vänta till nästa inlägg!

Detta nya påhitt kommer att följa denna blogg ett tag framöver så ställ era djupaste frågor om mig ni vill ha svar på! 


// Peter 

Resultat!

Jahapp då ska man samanfatta den match som spelats idag!  Först och främst tycker jag det är synd att inte någon tog chansen (alltså som läser denna blogg) att gå och kolla på något som antagligen är årets match! :)
Vi gästades av serieledarena Tollarp tror jag de hette vid vinst har vi seriesegern i egna händer ifall vi vinner resten så vinner vi serien! :)

Laddningen var på topp och vi var segervissa!
Vi började bra och spelade jämt med dem de första 10 minuterna. åkte tollarp på 3 utvisningar i rad vilket resulterade i ett litet ryck. Vi tog en ledning på 3 bollar som vi sedan höll till halvtid!
Per "Pelle" i målet och försvaret hade varit grymt bra i första halvlekt och framtiden såg ljus ut inför andra och vi bestämde oss för att fortsätta köra järnet i andra!
Men som det kan bli ibland gick vi ofrivilligt ner i tempo i andra halvleks början och vi släppte in tollarp i matchen och vi kämpade mellan oavgjort och ett måls underläge ett tag. Pelle hade lite otur i målet och Markus (spelande tränare) slängde in mig på banan med 12 minuter kvar och 2 måls underläge!
Inget att förlora allt att vinna tänkte jag! 
Jag släppte dock in första skottet från linjen så det är ändå godkänt. Sedan började storspelet!! släppte bara in 1 mål till och räddade 8 skott! Är det godkänt Mange 80%??
Men en man gör inget lag! utespelarna skötte sitt jobb och stänkte in avgörande 24-23 med 20 sekunder kvar! :D

GÖTT MOS MED SEGER!!

Handbollsmatch och publik önskas!

Då var det dags för hemma premiär med HK Hök i Laholm imorn! För alla er som är i Båstad och eventuellt läser detta och eventuellt är sugna på att åka till Laholm och titta på högklassig handboll (för det lovar jag att de kommer bli) Ni kan åka till Laholm vid kvart i 3 imorn! Då drar det nämligen igång! :)

Önska mig lycka till! :)

// Peter!

Hmm

Vad ska man skriva när man inte har något att skriva om?
Jag kan skriva om att jag tränade handboll ikväll och det gick bra! Eller vi spelade match och de lag som förlorade fick göra 100 situps och 100 armhävningar, Jo tjenare att jag skulle göra det tänkte jag nu får jag fan spika igen.. Men de gick ju inte så bra.. vi låg ett par mål efter hela tiden tills på slutet och med 10 sek kvar hade vi friläge för att avgöra men sköt i ribban..surt sa räven! Men som tur är så slipper man ju göra armhävningar fall de blir oavgjort! Trodde vi men icke.. då fick alla göra i stället.. Usch och fy säger jag och välkommnar träningsvärken i bröstmusklerna imorn!

Nu blir det natta!


En sån dag!

En sådan dag man inte känner nått jättesug att gå upp..men eftersom man har saker att göra så måste man.. Dags att skriva en massa på en viss LIA rapport.. känns sådär men det ska nog gå bra bara man kommer igång! 

Vad har då hänt sen sist jag skrev? Jo visst fan har det snöat i båstad igen.. Ett lager på 5-6 cm täcker marken här utanför!  Usch och fy.. Jag som hoppades att våren var på väg! Tydligen inte!
Dessutom så spöade jag Erik och Anton i NHL igår! Känn på den :D

Aja tillbaka till rapporten!

Träning är Djävulens påfund!

Alltså jag gillar allt som oftast träning men då handlar det om rimliga doser på mina vilkor! :)

Att träna handboll inomhus i en gympa hall funkar alltid! Jag gillar det i alla slags former! lagom jobbigt, man får vara inne och det är oftast varmt och skönt!

Att gymma! Är inte riktigt min melodi då de som känner mig vet att jag ofta kan bli lite lat och ta den enkla vägen! Måste ha en riktig pårivare om jag ska ge allt på gymmet!

Att träna fotboll utomhus en varm sommardag/kväll när solen värmer och gräset är behagligt skönt att landa i! Finns det något bättre? Tror inte det Älskar det och det är väl det som driver mig just nu! för nästa sak på listan är det tråkigaste som finns

Att träna fotboll utomhus i 0 gradigt väder, blåst och mörker är ingen höjdare.. När man dessutom tränar på grus är det inge vidare och när man dessutom kör målvaktsträning på grus då är det inte längre min melodi! Jag är för lång och har för tungt fall för att de på något vis ska vara skönt att landa på grus!!! :P

Jaja nu har ni läst ännu ett meningslöst medelande från min mediokra blogg! :)

Peace!

Resultatet

Då kommer en liten uppdatering på resultatet från igår!

Det var en match som vi åkte dit för att vinna! Det var en match som vi borde rycka i. Det var en match som vi borde knutit åt när vi ledde med 6 mål i andra halvlek. men på nått underligt vis lät vi dem komma upp och med 3 minuter kvar hade Sölvesborg ledningen. Men i anfallet efter gjorde vi mål och läget var lika. Försvaret lyckades få tag i en boll när det var 45 sekunder kvar och så med 10 sekunder kvar lyckades vår bäste spelare för dagen, linjespelaren Kalle 30+ göra det avgörande målet! Sölvesborg tog timeout men fick bara iväg ett skott med styrfart på och segern var vår! :D 31-30 Jävligt skönt! :) 
 

Matchdag!

Då ligger man här nyvaken i sängen och funderar på om man ska orka gå upp och käka lite frukost kanske!
Om några timmar ska man sitta i en bil i ett par timmar för att åka och spela handbollsmatch borta på Sölvesborg! 
Det ska tydligen vara långt dit och dessutom ska tydligen Sölvesborg vara riktigt bra hemma..:P Men jag tror på seger ikväll!!

Go Hök! :D


RSS 2.0